Maaltijd 253 - zondag 30 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Ik zou een etentje geven voor vrienden Anneloes en Erik. Ik vind het heerlijk om daar tijd en moeite in te steken en iets nieuws voor te zetten. Voor nu een hapje buiten de deur:-))
Sushiiii en aanverwanten!! Ik hou d'r van. Prima adres maar ik ben verwend...
Maaltijd 252 - zaterdag 29 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Je wordt wel eens overvallen door manies. In dit geval de kaasfondue manie. Iedere keer een variant uitproberen….
Lekker daar niet van maar als ik moet kiezen dan toch maar die van Maaltijd 225.Maaltijd 251 - vrijdag 28 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Manlief at een hapje buiten de deur…..
Maaltijd 250 - donderdag 27 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Nou zou het kind gisteren mee eten maar hij was het vergeten. Gelukkig voor ons want nu had ik nog heerlijk macaroni over en een dag later is het nog lekkerder.
Maaltijd 249 - woensdag 26 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Woon er al paar jaar niet meer. Ma ik ga trouw naar Nel (Voetverzorging In Balans in Capelle ad IJssel); beetje reclame mag toch wel. En we wisselen altijd wel receptjes uit. Zo kreeg ik van haar het recept van deze heerlijke macaroni…….
Hamlappen p/z in blokjes bakken in wat boter en dan scheut ketjap medja, ketchup en sambal oelek toevoegen. Apart rundergehakt rullen. En apart gesnipperde ui, paprika rood en groen, knoflook en champignons apart bakken met verkruimeld bouillonblokje. Alles bij de hamlappen voegen. Macaroni koken, afgieten en zakje geraspte oude kaas er door heen mengen. Tot slot macaroni en vlees/groentemengsel door elkaar mengen.
Tip: door de ketchup kan het zoetig zijn, je kunt dit eventueel vervangen door pakje gezeefde tomaten.
Nel het was heerlijk!
Maaltijd 248 - dinsdag 25 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Dan maar eens kijken of ik zwager kan overtuigen met mijn homemade saté. Nou dat is gelukt……
En homemade sambal goreng boontjes.
Maaltijd 247 - maandag 24 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Hmm m'n zwager vond mijn gehaktballen wel ok maar hij maakt ze beter (volgens hem). Moeten we nog maar eens gaan meemaken….:-))
Mijn spicy gehaktbal, recept maaltijd 61 met gebakken aardappeltjes (eerst koken, afkoelen,bakken met uitje en knoflook en op smaak brengen met o.a. sambal badjak).
Geserveerd met: geroosterde paprika met ricotta (had ik nog wat van over. Verwarm de oven voor op 200 g. Leg 4 rode paprika's op het rooster in midden van de oven voor ca. 30 min. Hierna in plastic zak voor ca. 15 min. Verwijder vel, de steel en lijsteen. Snij in repen. Meng 3 el olijfolie extra vierde met 1 el balsamico-azijn, 1 teentje knoflook in plakjes en 1 tl gedroogde oregano tot een dressing. Voeg paprika toe en schep om. Verdeel ricotta hierover.
Gewoon lekker….
Geen opmerkingen:
Een reactie posten