Maaltijd 246 - zondag 23 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Net of je de kunst van het pizza maken zelf beheerst maar dan met een Turkse bodem…..
Voor 2 personen:
Snij 200 g shiitake grof. Snij ca. 100 g. zachte geitenkaas en 1 bol mozzarella in plakken. Verdeel over 2 (vegetarische) Turkse pizza's. Bak pizza's ca. 10 min. in een voorverwarmde oven 200 C.
Hak grote handvol hazelnoten grof (ik rooster ze eerst van tevoren) en verdeel met 2 flinke handen rucola over de pizza's. Breng op smaak met z/p.
bron: Foodies
Maaltijd 245 - zaterdag 22 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Heerlijk voor vanavond pasta op het menu. Soortement pasta/pesto maar dan met wat extra's. Snel en makkelijk….Voor 2 personen:
Verhit grillpan en rooster 6 plakken prosciutto of andere rauwe ham. Laat afkoelen op keukenpapier en breek in stukken. Kook intussen pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar en giet af. Meng paar el pesto en wat bladpeterselie door de pasta. Verdeel over de borden en verdeel ca. 100 g ricotta en de prosciutto erover.
Lekker en makkelijk!
Maaltijd 244 - vrijdag 21 maart 2014 - Rosanne Vooijs
In het kader van vrijdag TV dinner avond. Wat je niet ziet onder de brie…..
Voor 2 personen:
Verwarm oven voor op 175C. Snij de kapjes van 2 grote Italiaanse bollen en hol de bollen uit (ik vries de plukken brood in en gebruik dat later als croutons of paneerkruim). Verhit 2 el olie in wok en roerbak hierin 1 el fijngesneden ui, 2 teentjes fijngesneden knoflook en 250 g gemengde paddestoelen in vieren. Breng op smaak p/z en strooi er verse tijm of gedroogde tijm over. Vul de bollen met het mengsel en dek af met plakjes brie. Zet in de oven tot brie gaat smelten.
Serveer met gemengde sla.
Altijd lekker.
Altijd lekker.
Maaltijd 243 - donderdag 20 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Er stond groentesoep met pesto op het menu. Maar ik laat me net zo makkelijk overhalen voor een hapje buiten de deur.
En dan vergeet je wel eens een foto van de maaltijd.Maaltijd 242 - woensdag 19 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Zwager helemaal enthousiast over deze balletjes. Man baalde, was ergens eten in Eindhoven en had liever deze balletjes gehad.
Hak 50 g geroosterde pijnboompitten grof, en kneed ze met 15 g fijngesneden basilicum, 50 g grof geraspte parmezaanse kaas, 1 sneetje (oud) wit brood verkruimeld, 1 teentje fijngesneden knoflook, 4 el ricotta en 500 g half om half gehakt. Breng op smaak z/p. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van walnoot (ca. 40 stuks). Verhit olie in braadpan en bak in 2 gedeeltes.
Geserveerd met grof gesneden brood en gemengde sla.
Lekker! Een herhaalrecept!
Maaltijd 241 - dinsdag 18 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Zoals eerder gezegd (geschreven) put ik bij de blijkbaar wekelijkse logeerpartij van zwager Hans uit m'n voorraadje 365 Maaltijden. Natuurlijk kies ik hieruit mijn favorieten……
Hahaha, ietwat enthousiast; onder de berg frietchips ligt een oosters gemarineerd speklapje. Zie voor het recept Maaltijd 151. Geserveerd met: in sesamwoksaus gewikte peultjes, bosui en taugé.T was weer heerlijk!
Maaltijd 240 - maandag 17 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Ik heb besloten om een index te maken van mijn maaltijden. De opzet van 355 maaltijden was immers een overzicht van wat ik dagelijks eet. Ik ben nu 240 maaltijden verder maar overzicht? Nee dat heb ik niet…..
Ik heb deze vaker geplaatst.
Iets met kipfilet fijnsnijden en marinade maken van: ketjap medja, sambal badjak, lichte sojasaus. Naar smaak mild of spicy.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten