dinsdag 25 maart 2014

Maart, logés, eters en andere gasten

Maaltijd 239 - zondag 16 maart 2014 - Rosanne Vooijs

Paar jaar geleden zag ik bij vriendin Anneloes een receptenboek van Ramon Beuk. Recepten zagen er zo lekker uit, is het boek niet meer te krijgen. Althans toen, nu weet ik het niet. Dus heb ik een paar recepten uit dat boek gekopieerd…..(had ik echt niet gedaan als het boek nog te koop was, echt!).

Recept beetje aangepast, ik bedoel biefstuk i.p.v. ossenhaas is ook goed. En de frieten, tja die kwamen uit de vriezer.
Het gaat hier om de saus. Voor 2 personen:
Hak 200 g champignons fijn in keukenmachine, Fruit 1/2 gesnipperde ui in een beetje olie. Blus af met 1 dl rode port en voeg champignons toe. Plaats deksel op pan en laat geheel 15 min. stoven. Kook het vocht vervolgens zonder deksel in tot het bijna volledig uit de pan is verdwenen. Laat afkoelen en meng een derde van de champignons door 2 el mayonaise.
Ook dit is een herhaalrecept (maar dan met dubbel saus:-).

Maaltijd 238 - zaterdag 15 maart 2014 - Rosanne Vooijs

Ik worstel me door 2 ordners met recepten heen. Zo in de loop der jaren verzameld en ik probeer hierin een systeem door te voeren, je weet wel: 1 dag per week; pasta, brood, soep etc. Ik ben nu aangekomen bij de hoofdstuk eieren…..Jeanette even goed opletten:-).

Maar dan zonder de aardappelen, voor 2 personen: 
Klop 4 eieren met garde schuimig, roer er 25 g fijn geraspte permezaan, 1/4 bosje basilicum (wat je wilt) en z/p door. Verhit klont roomboter in koekepan met dikke bodem tot het begint te schuimen. Giet helft van het eimengsel erbij. Leg als het licht gaat stollen 1 buffelmozzarella in plakken erop. Giet rest van eimengsel ervoer. Bak frittata op heel laag vuur in ca. 15 min. gaar, alleen het bovenste laagje moet nog vochtig zijn. Verwarm de grill op de hoogste stand, zet frittata er onder tot ook de bovenkant goudbruin is. Snij in punten en serveer.
Ik heb de frittata geserveerd met: 3 kleuren cherry's, wat fijngesneden peterselie, taggiaolijven, scheutje goede kwaliteit olijfolie en p/z

Bon appetit! Een bewaarrecept!

Bron: Elle eten

Maaltijd 237 - vrijdag 14 maart 2014 - Rosanne Vooijs

Ik heb 2 pastasauzen van Monica overgenomen (makkelijk te onthouden en te reproduceren). De tomatensaus, die hebben jullie regelmatig voorbij zien komen en deze saus. Oh jammie…….

In beetje olie; gesnipperde ui en teentje knoflook fruiten, bouillonblokje (paddestoel) erover verkruimelen (kan ook later in het proces), geheel afblussen met witte wijn, 1 klein bekertje slagroom (op kamertemperatuur) in beetjes toevoegen (anders raakt het in de schift) en op laag temperatuur rustig een half uurtje of zo laten inkoken, onder af en toe roeren, totdat saus romig is ingedikt. Wat peper er over.
Ps ik gooi er ook geraspte parmezaan doorheen en laat dit meesmelten.
Ok niet het slankste recept maar nog een keer Oh jammie.

Ik grill apart wat asperges en champignons, wat zeezout en peper er over en meng het geheel door de pasta.


Maaltijd 236 - donderdag 13 maart  2014 - Rosanne Vooijs

Het zijn even drukke tijden maar we klagen niet…….




Maaltijd 235 - woensdag 12 maart 2014  - Rosanne Vooijs

Het kind kan niet komen eten want iets met voorbereidingen op examens. Heel goed excuus en hij is eigenlijk ook de dans ontsprongen. Want dit had lekker kunnen zijn als ik me had ingehouden met verhoudingen en maatvoeringen of iets dergelijks…….En als iets misgaat gaat het soms helemaal mis; zie foto

Ik had geen kruidnagelpoeder meer maar wel hele kruidnagels. Dus dacht kom dan stamp ik die dingen toch en greep een hand. En daar ging het mis.

Ik bespaar jullie het recept maar je kunt het terugvinden op allerhande.nl; bruinebonensoep met bakbacon en kruidnagel.

Hopelijk jullie meer succes!

Bah zei Jan Willem (makkelijkste eter ever). Het smaakt verbrand en raar.


Maaltijd 234 - dinsdag 11 maart 2014 - Rosanne Vooijs

Zoals gisteren gezegd het bezoek verblijft 2 dagen per week. Dit is dag 2 dus een herhaalrecept……voorlopig……maar wel allemaal favorietjes………

Zie voor het recept maaltijd 121













Maaltijd 233 - maandag 10 maart 2014 - Rosanne Vooijs

Het kind net 'semi' vertrokken, op 2 dagen in de week na, komt zwager Hans ons (voorlopig) ook iedere week verblijden met een tweedaags bezoek. Ok er zit nog geen ritme in het bezoek van het kind. Maar als ik het geheel zo (amper) overzie lijkt het bij huize Vooijs ineens verdacht veel op een doorlopend bed-, diner- en ontbijtservice. Dus wat doe je bij deze drukte? Je schiet (tijdelijk) voor het gemak in de herhaalmodus…..

Zie voor het recept maaltijd 178

Geen opmerkingen:

Een reactie posten