Maaltijd 232 - zondag 9 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Ooit trendy nu gedateerd maar nog steeds lekker….
Voor 2 personen:In schaal 1 avocado in blokjes en besprenkeld met wat limoensap, 2 stengels bleekselderij in maantjes, 2 el fijngesneden bladselderij, 1 fijngesnipperd teentje knoflook 2 blikjes tonijn op olie (uitgelekt), 4 el mayonaise en 1 a 2 el limoensap door elkaar scheppen. 1 Sneetje oud wit brood ontkorst in olie en met geplet teentje knoflook tot croutons omtoveren. Ik had restjes stokbrood in blokjes, over van de kaasfondue verleden week zondag, in de vriezer.
Geserveerd op een bedje van sla met dressing van azijn, z/p en olie.
Smakelijk!
Maaltijd 231 - zaterdag 8 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Een 15 min. recept en lekker. Een van de velen die op 365 maaltijden staat. Bordje op schoot, tv dinner van gisteren verplaatst naar vandaag. Sorry Eric dit is een andere chili!
Voor 4 personen:
Kook 300 g rijst en verhit ondertussen 2 el zonnebloemolie in hapjespan en bak 300 g kipfilet in reepjes en bestrooid met wat p/z in 3 min. bruin. Bak 1 gesnipperde ui, 2 tl gemalen komijn (djinten) en 1 zak paprikamix (rood, groen, geel) in reepjes, 2 min. mee. Voeg 1 blik gepelde tomaten (400 g) toe en duw met spatel klein. Schep 2 blikken chilibonen (a 400 g) met saus erdoor en verwarm de chili nog 5 min.
Ps.: Jan Willem wordt altijd blij van dit soort maaltijden en treurig als hij het pas na een jaar weer krijgt. Tsja ik heb natuurlijk een missie te doen met mijn 365 maaltijden en dan kun je niet elke week met hetzelfde aankomen.
Lekker en super makkelijk!Maaltijd 230 - vrijdag 7 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Vandaag verlaat ik even, een beetje, het pad van de vrijdag TV dinner avond. En waarom omdat er 5 lente-uitjes al een week in de koelkast lagen te treuren.
Varkenshaasje met p/z bestrooien en 1 el bloem. Bakken in wat je wilt. Sorry maar ik gebruik dan altijd croma (geeft toch de lekkerste jus). Laatste minuut lente-uitje in ringen erbij.Geserveerd met rucola: gemarineerde feta, p/z, olijfolie, ciderazijn en balsamico.
Geserveerd met rösti: uitje, kerriepoeder, chilipeper, zout, sambal badjak. Voordat je van alles aan specerijen gelijk over de rösti gooit. Rösti altijd eerst wat bruin bakken voordat je gaat spicen.
Krijg er weer trek in!
Maaltijd 229 - donderdag 6 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Ik blijf maar telkens met restjes pasta zitten. Dus vandaag een luie macaroni…
Restjes pasta; spiraal, macaroni, wat vlinders beetgaar (niet gaar want je bakt het nog later op) koken. Gehakt apart rullen. Uitje en knoflookje snipperen, rul gehakt toevoegen, paprikaatje, champignons toevoegen en meebakken. Zakje macaronimix in water geweld toevoegen, wat sambal en geraspte parmezaan. Husselen en goed verwarmen
Maaltijd 228 - woensdag 5 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Er zitten van die dagen tussen…..Maaltijd 227 - dinsdag 4 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Er ging wat spraakverwarring aan vooraf maar Joke at 's avonds mee. Hubbies waren afwezig of heel laat dus gezellig met z'n tweetjes. En van alle stamppotjes is dit toch echt een favoriet….Voor 2 a 3 personen:
In wat wokolie of gewone olie spekreepjes roerbakken en gehalveerde spruitjes toevoegen. Geheel lekker opbakken tot spek krokant is en spruitjes niet helemaal gaar zijn (een nog lekkere stevige bite hebben). Tegelijkertijd pondje kruimige aardappel met 2 geschilde en gehalveerde appels ca. 15 min. koken (met wat zout). Afgieten en kookvocht opvangen. Pureren met wat roomboter, peper/chilipeper, zout/aromat en wat kookvocht. Spek en spruitjes erdoor heen mengen.
Geserveerd met braadworst.
Super!
Maaltijd 226 - maandag 3 maart 2014 - Rosanne Vooijs
Ja ik loop 2 weken achter met het plaatsen van mijn maaltijden. Met als resultaat dat ik nu naar een foto zitten turen en het duurt even voordat ik weet wat het is. Toevallig de week daarvoor met Simone over gehad; een recept met roodbaars van Julius Jaspers. Simone het was heerlijk…..
Voor 2 personen:
Chilisaus:
Fruit 2 gesnipperde aan in olie. Voeg 2 a 3 fijngesneden knoflook en 5 gr garnalenpasta (trassie en wees daar voorzichtig mee want het ruikt niet alleen sterk, als je te veel gebruikt dan overheerst het de saus) en bak krokant. Roer met ca. 70 ml zoete chilisaus, 10 ml Thaise vissaus (nam pal) en 4 gr. suiker tot een saus en laat afkoelen.
Het recept zegt verder: een roodbaars in z'n geheel te frituren en aroseren. Ik had filets dus die heb ik in wat olie gebakken (huid inkerven, was ik vergeten dus het krulde; en een beetje viskruiden of p/z gebruiken).
Serveer de vis met wat saus en bestrooi met wat fijngesneden djeroek poeroet blaadjes (lime leaves).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten