Maaltijd 267 Gehaktballen gevuld met mozzarella - Rosanne Vooijs
Dit recept doet het, in wat aangepaste vorm, ook leuk als bijdrage aan een borrel…..
Kneed 500 g rundergehakt met 1 ei, 4 el paneermeel, 2 tl pizzakruiden (of meng wat diverse 'Italiaanse" kruiden), 1 teentje fijngehakte knoflook, z/p. Verdeel in 8 gelijke porties, druk met natte handen uit. Leg er een minimozzarella op, vouw het gehakt om de mozzarella en zorg dat er geen barstjes in gehakt zitten.
Verhit 2 el olie en bak gehaktballen rondom bruin. Zet vuur laag en voeg scheutje water toe. Leg deksel schuin op pan en braad gehaktballen in 10 minuten. Af en toe keren.
Snij 1 pot gegrilde paprika's (uitgelekt) of zelf geroosterde en ontvelde paprika's in stukken en voeg met wat z/p bij de ballen. Stoof alles nog ca. 10 minuten.
Geserveerd met ciabatta en salade met rucola en tomaat.
Maaltijd 266 Spaghetti met gehakt-roomkaassaus - Rosanne Vooijs
Bladerend door de stapel foto's, is dat mogelijk?, bladeren door digitale foto's? Enfin, kom ik deze foto tegen. Nog geen 2 weken geleden heb ik deze hoofdmaaltijd genuttigd. Waar heb ik het recept vandaan, wat was het ook alweer, ja broccoli zie ik en spaghetti herken ik ook wel van het plaatje. Toch maar bewaren de foto……...
Voor 2 personen:
Kook 200 g spaghetti volgens gebruiksaanwijzing (en met wat zout) en voeg laatste 4 minuten 250 g broccoliroosjes toe. Vang kookvocht op.
Pel en snipper 1 ui, verhit 1 el olie en bak daarin 200 g HoH gehakt rul. Bak ui kort mee. Breng op smaak z/p. Roer 125 ml kookvocht door gehakt en breng aan de kook. Roer er 150 g kruidenroomkaas door en laat kort koken.
Geheel mengen.
Supersnel, eenvoudig en lekker!
Bron: Foodies
Maaltijd 265 Schnitzel met chilibonen - Rosanne Vooijs
Ik zit in een flow. Nog 1 receptje voor vandaag. Eenvoudig, snel, door de bonen voedzaam en lekker…..
Voor 3 personen:
Spoel 1 blik kidneybonen (ca. 425 ml) en 1 blik witte reuzenbonen (ca. 425 ml) en laat uitlekken. Snipper 1 grote ui en 1 teen knoflook, fruit ze in 1 el olie en voeg 1 blik gepelde tomaten (ca. 425 ml) samen met het sap en 1/2 tl gedroogde majoraan toe. Druk tomaten met vork wat kleiner en voeg bonen toe. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes koken. Breng op smaak met chilipoeder, z/p. Dep 3 varkens- schnitzels (à 125 g) droog, bestrooi met z/p. Bak in 1 el olie ca. 4/5 minuten aan elke kant.
Eventueel serveren met gebakken aardappels.
Maaltijd 264 Ayam kecap Slomo - Rosanne Vooijs
Zo errrug lekker. Zie voor recept www.kokkieslomo.nl.
Maaltijd 263 Florentijnse kipfilet - Rosanne Vooijs
Sommige gerechten laten zich niet zo lekker fotograferen (tenzij je foodstyliste bent). Ongetwijfeld ligt dit ook aan mijn skills als fotografe maar probeer maar eens om bijvoorbeeld een Indisch vleesgerecht er leuk maar vooral smakelijk uit te laten zien op de foto. Dus bij deze excuus voor de foto. Het was de beste van een rij met slechte foto's
Voor 4 personen:Was 750 g spinazie en laat goed uitlekken, snipper 2 uien en 1 teen knoflook. Verhit 1 el olie in pan, fruit helft van de uien. Voeg spinazie toe en laat slinken. Breng op smaak met nootmuskaat z/p.
Dep 4 kipfilets droog en snij ze horizontaal in (niet helemaal door). Klap open en bak in grote pan met 2 el olie ca. 2 minuten per kant. Breng op smaak met z/p en neem uit pan. Verhit 1 el olie in bakvet en voeg rest van de uien en knoflook toe. Fruit ze glazig. Voeg 2 el bloem toe en bak kort mee. Roer er 500 ml. tomatenblokjes doorheen. Breng aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Was 2 tomaten en snij ze in plakken. Was en hak 1/2 bosje peterselie en roer door tomatensaus. Breng op smaak z/p/ en snuf suiker. Verdeel spinazie over ingevette ovenschaal. Leg kipfilets er op, verdeel tomaat erover en schenk saus er over heen, bestrooi alles met 100 g geraspte kaas. Gratineer het gerecht ca. 15 min. in voorwarmde oven op 200 C.
Anders dan de foto laat vermoeden een prima gerecht.
Maaltijd 262 Mosterd gehaktballen - Rosanne Vooijs
Een nieuw jaar en doorgaan met waar ik gebleven was met mijn 365 maaltijden. Ik heb de laatste maanden wel trouw foto's genomen van in ieder geval nieuwe maaltijden maar ze niet trouw op mijn blog en facebookpagina gezet.Voor mij te zien aan de foto was dit op een maandag of dinsdag (gast aan tafel) en heb ik net een beetje anders gehaktballen gemaakt.
Voor 3 personen:
300 g HoH gehakt mengen met 1 gesnipperde ui, 2 tl dyon mosterd, 2 a 3 el paneermeel, 1/2 of 1 klein geklutst eitje, paprikapoeder, z/p. Maak er 3 platte ballen van en bewaar min. ca 1/2 uur in koelkast. Bak de gehaktballen in 2 el olie goudbruin en gaar. Haal de ballen uit de pan en hou warm.
Bijgerecht:
Was 1 prei en snij in ringen, maak 200 g champignons schoon en halveer of snij in plakjes.
Bak prei en champignons in bakvet. Bestuif het geheel met 2 tl. bloem en bak kort mee. Roer ca. 350 ml room en 1/2 bouillonblokje erdoorheen. Breng saus aan de kook en laat ca. 5 min. koken. Breng op smaak z/p. Geheel geserveerd met puree.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten