dinsdag 10 december 2013

Uit eten

Maaltijd 141 - zondag 8 december 2013 - Rosanne Vooijs

Deze maaltijd staat binnen 15 minuten op tafel. 

Kipfilet (onder plastic folie) plat slaan tot ca. 2 cm dik en licht kruiden met cajunkruiden. Bak de filet ca. 5 minuten aan weerszijden (of tot de kip gaar is) in 1 el olie. Ondertussen 2 maïskolven (of blikje maïs, dit doet het ook goed) gaar koken en met scherp mes de korrels eraf halen, mengen met 2 trostomaten in blokjes, 1 komkommer in blokjes en met 2 el koriander of krulpeterselie mengen. Breng op smaak met z/p en vlak voor het serveren met 2 el limoensap. 

Serveer de kip met limoenpartjes, boerenbrood en eventueel een groene salade.

Lekker met name de maïssalsa!


Maaltijd 140 - zaterdag 7 december 2013 - Rosanne Vooijs

Vrijdag TV dinner avond deze keer verplaatst naar de zaterdag. Deze maaltijd is ook een budgetmaaltijd

Ruim van te voren: blancheer 300 g (voor 3 / 4 personen) spitskool ca. 1 minuut, in vergiet onder koud water spoelen en goed laten uitlekken (vandaar ruim van te voren anders blijft het zo nat).
Je kunt de gehaktballetjes natuurlijk kant en klaar kopen (dan is het een echte TV dinner avond) maar ik maak ze liever zelf van rundergehakt (voor 3 personen 400 g), kruiden, geklutst eitje, paneermeel etc.
Meng in een kom 1 el mayonaise, 1 el dijonmosterd en 1 el zure room, roer de kool door de saus en breng op smaak p/z. 
Rooster de pitabroodjes (2 per persoon) in een broodrooster en snijd ze net niet helemaal open. Vul de broodjes met kool en de balletjes.

bron: allerhande


Maaltijd 139 - vrijdag 6 december 2013 - Rosanne Vooijs

Al jaren een vast Sinterklaas ritueel bij vrienden Yolinde en Eric, met Gwen en Paul. Met hopen kadootjes, gedichten en fonduen natuurlijk. Jan Willem had een heerlijke gember-/kerriesaus gemaakt, ik als gebruikelijk wordt gedwongen:-) om knoflookboter te maken. 

Recept knoflookboter:

1/2 pakje makkelijk smeerbare roomboter, 1 pak boursin, 1/2 uitje of 1 heel sjalotje heel fijnsnipperen, 1 teentje knoflook fijnpersen, 1/3 bosje selderijblad fijnsnijden. Geheel smeuig prakken met wat zeezout (niet te veel) en verse peper.

Donderdag - 12 december 2013 - Rosanne Vooijs

Nog geen kerstmenu samengesteld? Veel te veel lekkere, ingewikkelde, recepten waar je uit kunt kiezen? Morgen zet ik mijn kerstlunch (voor ca. 10 personen) op mijn Facebook pagina 365 maaltijden.

Liefs Rosanne


Maaltijd 137 - woensdag 4 december 2013 - Rosanne Vooijs

Als ik niet uit eten ben deze week, wordt het wel een kinder- (en mannen-) favoriet. Waarbij de Italianen fronsen, jawel de Spaghetti Bolognese maar vers gemaakt dat dan weer wel.

Gesnipperde grote ui en 2 geperste teentjes knoflook en wat stukjes ontbijtspek (voor het rooksmaakje) in 1 el olijfolie fruiten. Toevoegen rundergehakt (600 g voor 4 personen), rul bakken. 1,25 dl Rode wijn erbij gieten, ca. 3 min. sudderen, tot wijn iets verdampt is. Toevoegen: 1,25 dl runderbouillon (van tablet), ook even paar min. mee sudderen. Dan 800 g tomatenblokjes (vers wel zonder vel of uit blik), 1 geraspte wortel en naar smaak p/z. Het geheel ca. 40 minuten laten sudderen. Apart champignons gebakken en er op het laatst doorheen gemengd.
Geserveerd met spaghetti.




Maaltijden 135, 136 en 138 - maandag 2 december, dinsdag 3 december, donderdag 5 december 2013 

Deze week veel buiten de deur gegeten, dus voor het gemak 3 etentjes in 1 bericht gezet. Worden de lezers van mijn Facebook pagina 365 maaltijden ook niet overstelpt met berichten waar geen recept bij zit.


Pizza met het kind en man bij Opazzo in Rotterdam.
Heerlijke krokante pizzabodem! 
















Voorafgaand aan theatervoorstelling Parodie op 50 tinten grijs in het Oude Luxor theater in Rotterdam gegeten met de meiden Anneloes, Sarah, Naomi en Ilse bij Brasserie Premiere. 

Best te doen, kip wat droog, satesaus best lekker. Anneloes vond het niks. Inclusief wat stokbrood met boter, kruidenboter, de saté, 2 flessen wijn (wit was zeer mwah), en koffie na, waren we € 22,-- p.p. kwijt.

Fyi: de voorstelling was hilarisch!







Foto 137 ontbreekt. Spareribs in een donkere eetcafé (Van Stralen te Rotterdam) laat zich niet gezellig fotograferen. Bij , mijn medegezellen hadden biefstuk en varkenslapjes en vonden het prima. Ik had de spareribs, die op zich wel ok waren. Beetje droog (viel wel van het bot) en flauw maar gelukkig zat er zoute ketjap bij. Volgende keer daar 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten