maandag 2 december 2013

December voer

Maaltijd 134 - zondag 1 december 2013 - Rosanne Vooijs

Gisteren al aan het pruttelen geslagen. Dikke riblappen op de slow cooking wijze (gewoon 12 uur laten pruttelen op laagste maar dan ook laagste stand). Het is lang geleden dat ik stoofpeertjes heb gemaakt en toevallig zag ik bij het tuincentrum stoofpeertjes (waarschijnlijk uit eigen tuin) liggen.


Stoofpeertjes in rode wijn: 1 kg stoofpeertjes, geschild en steeltje laten zitten, eventueel al klokhuis verwijderd). In pan klemvast zetten (vrij nutteloos want door het vocht wat je erbij kiepert gaat het toch weer drijven), 1 l rode wijn (kwaliteit maakt niet uit; maar JW vond het toch zonde) en aanlengen met water tot aan steeltje, 1 steranijs, 10 of zo zwarte peperkorrels, 100 g suiker, 1 kaneelstokje, 1 laurierblad, 2 kruidnagels, wat citroenschil (let op mag geen wit aan zitten, wordt bitter). Geheel aan de kook brengen en dan op laag vuur ca. 3 uur of tot peertjes zacht zijn laten stoven.
Geserveerd met stamppot snijbonen en suddervlees.
Peertjes waren lekker fris maar volgende keer toch weer met bessensap (iets zoeter).




Maaltijd 133 - zaterdag 30 november 2013 - Rosanne Vooijs

Vriendin van Floris eet mee, is vegetarisch, wij niet dus paniek:-). Dan maar een beproefd recept van stal. 
Had vriendin zelf al een keer nagemaakt dus dit kon niet mis….

Zie voor recept maaltijd 23

Ps; ik was al wel druk doende voor zondag: stoofvlees en stoofpeertjes!

Maaltijd 132 - vrijdag 29 november 2013 - Rosanne Vooijs

Nog niet helemaal beter, beter genoeg om naar de super te lopen en een kant en klaar pakje kip korma (van Knorr geloof ik) in het mandje te leggen, dit tezamen met de overige benodigdheden. Had nog een bosuitje voor de sier en komkommer met zoet/zuur was zo gemaakt.


 

Maaltijd 131 - donderdag 28 november 2013 - Rosanne Vooijs

Voel me een beetje grieperig, niet serieus maar te zwakjes om naar de super te lopen:-). Ik had in de vriezer nog een bak met spicy macaroni en een halve stokbrood. Gelukkig hoefde ik alleen te delen met het kind en met het stokbrood was het genoeg.



















Maaltijd 130 - woensdag 27 november 2013 - Rosanne Vooijs

We eten niet vaak een 'normale' maaltijd zei Floris en doelde daarmee op de Hollandse pot en dat het gemiddelde gezin, volgens Floris, iedere week wel 1 of 2 x pasta eet. Dus vooruit….

Maaltijd 129 - dinsdag 26 november 2013 - Rosanne Vooijs

Voor onderweg.

Maaltijd 128 - maandag 25 november 2013 - Rosanne Vooijs

Ik grossier in restjes pasta, je weet wel, je koopt een zak pasta, 500 g maar je hebt maar 400 g nodig. Inmiddels heb ik hier 5 zakjes met verschillende soorten pasta. Laat ik beginnen met het opmaken van de grote en kleine vlinder (of strikjes) pasta.






Snij dunne asperges in stukjes van ca. 5 cm. Bak even kort in een grilpan (je kunt ze ook blancheren maar ik vind dat grillsmaakje lekker). Hou ze apart. Meng in een kom 100 g geraspte parmezaanse kaas, 1 gehakte rode peper (zonder zaadjes), 2 tl geraspte citroenschil, 1 gehakt teentje knoflook. Kook pasta volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en bewaar eventueel een beetje kookvocht. Meng pasta met de parmezaan/rode peper mengsel, voeg rucola, asperges en 2 el citroensap en wat el olijfolie (voor de smaak) toe en hussel door elkaar. 

Tip: pasta wordt niet smeuïger door er een flinke hoeveelheid olijfolie aan toe te voegen, het wordt dan alleen vetter. Ik gebruik hiervoor vaak een beetje kookvocht.



Lekker! Ook geschikt als bijgerecht bij een stukje zalm o.i.d.









Geen opmerkingen:

Een reactie posten