donderdag 13 februari 2014

Februari, wat eten we deze week

Maaltijd 204 - zondag 9 februari 2014 - Rosanne Vooijs

Ik zag ze een paar dagen geleden liggen bij de Groene Passage, nog nooit gegeten en iedereen doet er zo lyrisch over: de pastinaak. Dus na wat zorgvuldige bestudering op internet wat je er allemaal niet mee kan besloot ik er frietjes (in de oven met bijv. zeezout, rozemarijn) van te maken. Best lekker alleen je oog ziet frietjes en dan smaakt het toch anders.

Hierbij geserveerd Italiaanse slavinkjes:
rundergehakt mengen met wat gehakte zongedroogde tomaatjes, fijngesneden salie en p/z. Tot kleine rolletjes vormen en omwikkelen met parmaham. In olie bruin bakken.

Voor een keertje!







Maaltijd 203 - zaterdag 8 februari 2014 - Rosanne Vooijs

Wat gisteren zo heerlijk stond te pruttelen…..


Van alle maaltijden het ultieme herhaalrecept.

Het recept is te vinden bij maaltijd 30.








Maaltijd 202 - vrijdag 7 februari 2014 - Rosanne Vooijs

Dit heerlijke recept wil ik jullie niet onthouden. De pastasaus stond heerlijk te pruttelen en toen af- en weggezet. Zo'n onbedwingbare trek in…….

Need I say more!












Maaltijd 201 - donderdag 6 februari 2014 - Rosanne Vooijs

Ik was er van overtuigd dat ik deze soep tijdens mijn reis door 365 maaltijden nog niet gemaakt had. Deze heerlijk romige broccolisoep met gerookte kip wat ik normaliter toch wel een paar keer per jaar uitserveer. Flippend door alle foto's…..

Zie voor het recept: Maaltijd 18

Tja dit ligt zo ver terug in het geheugen.











Maaltijd 200 - woensdag 5 februari 2014 - Rosanne Vooijs

Ik heb een broodbakmanie. Op facebook verveel ik de mensen met plaatjes over zuurdesemstarters, deeg in welk stadium dan ook, het kneden, in de oven, uit de oven. Nu ben ik niet van plan (nog niet in ieder geval) om 'gewone' broden te maken, misschien in de toekomst speltbrood e.d., maar voor nu meer geïnteresseerd in broden voor bij de borrel, als bijgerecht bij een luxe maaltijd, als dipper in die speciale olie met wat zeezout. Dat soort broden!

Recept uit Kook ook Brood.

ps.: op de achterkant van het boekje staat: Lekker, makkelijk én snel klaar!

Klopt!



Maaltijd 199 - dinsdag 4 februari 2014 - Rosanne Vooijs

Dat heb je ervan als je ongeveer 10 dagen later je blog of je FB pagina gaat bijwerken. Turend naar de foto geen idee. Ja, ik weet dat ik tjap tjoy heb gemaakt. Ben wel zo wijs om gelijk op de foto's te zetten want anders wordt het vaak maar wat raden. Maar wat ik voor ingrediënten precies heb gebruikt?

Uhh. Eiermie, paksoi, paprika, rode peper, champignons, kipfilet, knoflook (zal vast wel), tjap tjoy kruiden? Een recept van Allerhande? of Smulweb? 

Was het lekker? Vast!

Succes?!







Maaltijd 198 - maandag 3 februari 2014 - Rosanne Vooijs

Inspiratieloos boodschappen doen. Sta bij de slager, zonder briefje, te turen in de vitrine. Ik hoor me zeggen: doe maar 2 schouderkarbonades. Echt eet ik nooit.

Marinade gemaakt van wat geraspte gember, geraspte knoflook, fijngesneden halve rode peper en wat zonnebloemolie. Karbonades met z/p in de marinade, minstens 1 uur. Marinade er af schrapen maar wel bewaren, vlees om en om aanbakken, marinade toevoegen en paar el oestersaus. Zachtjes 20 min. stoven met deksel op pan. Controleer tussentijds of er genoeg vocht in de pan zit anders een of paar el water toevoegen.
Geserveerd met krieltjes uit de oven; wat geplette knoflookteentjes (jasje nog aan), bestrooit met rozemarijn en wat zeezout en olijfolie er over gesprenkeld.

Lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten