Wat een warme week was dit en ben ik ook nog eens geveld door een fijne zomergriep. Daarnaast verlopen de maaltijdsessies ietwat rommelig, onverwachte mee-eters, een logee, agenda's die niet matchen. Waarom ben ik toch niet later met 365 maaltijden begonnen? Had vast iets te maken met 'er is nooit een gelegenheid om perfect te beginnen' - Omdenken (je hebt helemaal gelijk Simone!).
Zo ik heb me denk ik nu wel genoeg ingedekt. Als het even mogelijk is hou ik de blog dagelijks bij, ik loop nu een week achter dus hier gaan we.
Maaltijd 1 - zondag 21 juli 2013
Gegrilde visfilet met kruidenkorst (van peterselie, tijm, citroenrasp, broodkruim, gesmolten boter, zout en peper) en tomaat-avocadosalsa (recept van Delicious juli 2010).
De friet verdient enige uitleg. We zouden met ons tweetjes eten maar er schoven nog 2 gasten aan dus indikken en friet bijhalen.
Maaltijd 2 - maandag 22 juli 2013
Gegrilde kipfilet op een bedje van rucola met een cabralesdressing (cabrales is een Spaanse blauwgeaderde koeienkaas of -traditioneel- gemengd met geiten- en schapenmelk) en tagliatelle.
Een favorietje en binnen 15 minuten klaar!
Maaltijd 3 - dinsdag 23 juli 2013
Shoarmatosti met tomatensalsa. Als tosti heb ik een pide (turks brood) gebruikt en gekruid met Italiaanse kruiden, zeezout en besprenkeld met olijfolie. Aangezien ik kieskeurig ben aangaande vlees heb ik shoarmavlees gehaald bij een lokale ambachtelijke slager. Als kaas gebruik ik belegen, gruyère of cheddar.
De tomatensalsa: trostomaatjes, geraspte schil van een limoen, wat sap (ik had nog citroen over van zondag; ook goed), mespuntje djinten (komijn), rood pepertje, rode ui, beetje ketchup.
Oh ja een aardappelsalade (zelf gehaald) en gemengde salade. De logee heeft smakelijk gegeten!
Maaltijd 4 - woensdag 24 juli 2013
Nu wordt het wat rommelig. Jan Willem gaat golfen plus een berichtje ontvangen van t kind dat hij 's avonds laat terugkomt van vakantie en ik had nog wat over van dinsdag. Dus een herhaling van de shoarmatosti met een drupje overgebleven tomatensalsa en daarnaast ballen HoH gemaakt (het geheim van een goede bal: altijd half om half, lepeltje sambal badjak en geraspte ui voor de moist, een half uurtje laten rusten in de koelkast en voor een lekkere jus een scheutje ketjap medja toevoegen).
Maaltijd 5 - donderdag 25 juli 2013
Leftovers en nog eens leftovers. Had ik al verteld dat ik een half jaar gekookt heb op een maximale budget van € 5,-- per dag? Hierover later meer.
Spaghetti meatballs (ik word altijd verbeterd door mijn Italiaanse vriendin Monica, je moet namelijk spakketti - fonetisch - zeggen i.p.v. het harde Rotterdamse spaggetti).
T kind had gisteren toch niet zo'n honger, ik had het te warm dus er waren gehaktballen over.
In de koelkast stond nog tomato frito oftewel gezeefde tomaten dus combineren met wat Italiaanse kruiden en serveren met de restant sla en rucola van de afgelopen week met jawel trostomaatjes. Bovendien makkelijk op te warmen in de magnetron voor laatkomer Jan Willem.
Maaltijd 6 - vrijdag 26 juli 2013
Ceasarsalade met gegrilde kip, ciabatta croutons en verkruimelde pancetta.
Tsja het is een week van salades en brood.
De kip lekker gemarineerd in citroenrasp, sap, olijfolie, knoflook en rozemarijn.
Ceasardressing gemaakt met een juiste balans van ansjovis, parmezaan, citroensap en een lepeltje warm water.
Dit was - bijna - de eerste week. Ik hoor graag suggesties, hoe jullie het vinden en schroom niet deze blog door te plaatsen binnen jullie familie-/vrienden-/kennissen-/werkkring.
Groetjes Rosanne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten