Maaltijd 35 - zaterdag 24 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
Tijd geleden, in een opwelling, besloten weer eens een BBQ voor de VvE te organiseren. Datum geprikt, dat was het makkelijke, gewoon mededelen. Dan krijg je het volgende: alleen vleeseters (simpel, die zijn al blij als je wat hamburgers op de BBQ gooit), de vleeseter maar alstublieft geen varkensvlees, de vis-eter maar dan alleen wit vis alstublieft, vegetariërs, de vis/vegetariërs, de -ik blief absoluut geen groente- dus mannen, de ik neem mijn eigen eten mee (?). En dan mag je daar de BBQ voor samenstellen, altijd een uitdaging.Het is geworden: forel met groenten, zwaardvis, sardines, rib-eye, kipsaté, aardappelsalade, gegrilde courgettesalade, nasi, groentepakketjes.
Maaltijd 34 - vrijdag 23 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
Het begon met een whats app; zullen we een potje 'zwarte wijven' naar onze buurtjes Joke en Rob. En zoals het dan vaker gaat; we schrapen het eten bij elkaar en dit vormt dan - van een vaak ongebruikelijke samenstelling - samen zullen we alles delen - vrijdagavond maaltijd.Tuna salad 'American style' i.p.v. gebruikelijke olijven, kappers, rode ui etc.:
Tonijn op waterbasis, sellery, augurk, augurknat, mayo. Joke had een heerlijke lasagne met gerookte kipfilet en spinazie meegenomen. Helaas hebben we dat opgegeten voordat ik er aan dacht om daar een foto van te nemen. Sorry Joke!
Maaltijd 33 - donderdag 22 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
Kerrierijst met gehakt. Ook een 'flansen we even in elkaar' recept. Is een favorietje en komt ook op de 'Floris wil leren koken' lijst.Ui snipperen en fruiten in wat boter, toevoegen flink wat kerriepoeder, even meebakken, dan rundergehakt toevoegen - rul bakken. Runderbouillonblokje (1 a 1,5) oplossen in wat heet water. Samen met 1/2 el sambal oelek toevoegen aan het runder/ui mengsel. Rijst koken. En husselen. Daarnaast geef ik er komkommer in zoetzuur bij (chilisaus mixen met witte wijnazijn). Eitje erbij. En klaar! Dit gerecht eet ik zeker 1 x per maand.
Maaltijd 32 - woensdag 21 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
I love Huson.Op afstand mijn meest favoriete restaurant in Rotterdam, Huson in het Scheepvaartkwartier. Tuurlijk zijn er absoluut nog meer lekkere adresjes. Maar dit restaurant, altijd goed: goede prijs-kwaliteitverhouding, gastvrije bediening en altijd consistent in smaak. Overigens hebben ze ook heerlijke sushi.
Maaltijd 31 - dinsdag 20 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
Left-overs van maaltijden 27, 28 en 30. Het is een gegrilde paprikasoep geworden. In bakblik: ui in vieren, knoflook in plakjes (onder de paprika leggen), paprika (wel extra rode paprika gehaald), Italiaanse kruiden, husselen met wat olie en grillen (niet zwart anders krijg je een verbrande smaak aan je soep want ik heb de paprika niet ontveld). Pureren, groentebouillon erbij, scheutje tomato frito en paar druppels tabasco. Tosti van courgette, parmaham en geitenkaas.Voila!
21 augustus - Rosanne Vooijs
Het kind, we noemen hem Floris hoor, kwam na 'weken' vakantie en Lowlands weer 'even' thuis met de serieuze mededeling dat hij wilde leren koken en het liefst aankomend jaar want hij gaat volgend jaar op kamers. Hij had namelijk voor hem en z'n broertje 2 dagen gekookt en het resultaat was hem minder bevallen. Daarnaast zou hij het een opperbest plan vinden als ik deze week 'even' chili zou maken. Nou is mijn chili niet even, het is een tot nu toe best bewaard geheim recept van mijn moeder waar ik 2 dagen mee bezig ben. Aangezien ik meer verzoeken heb ontvangen, zal ik in september/oktober (wanneer Eric en Yolinde terug zijn van vakantie) wederom een chili avond plannen. Maar er zijn een aantal recepten, bijzonder geschikt voor het studentenleven die het kind makkelijk kan koken. Onderstaand zo'n recept van mijn vriendin Monica, van Italiaanse afkomst, ze kan super koken maar in plaats van haar recepten op Facebook te delen, krijgen we recepten uit tijdschriften e.d.!
Ps; nogmaals, als jullie de exacte recepten van een maaltijd willen hebben laat het me dan even weten.
Maaltijd 30 - maandag 19 augustus 2013
Monica's pastasaus, makkelijk, zonder frutsels en hoe de Italianen het eten.Olijfolie, uitje, plakjes knoflook fruiten, met laurierblad. Toevoegen: paar tomaten (ontveld), tomato frito, scheut balsamico en klont boter. 40 minuten laten stoven (p/z).
Zo lekker!
20 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
En zo begint een nieuwe week met mijn dagelijkse maaltijden. Ik zit nu over de 30 maaltijden die ik met jullie deel, gaat best snel. Gaat het al vervelen? Of halen jullie er een ietsje pietsje inspiratie uit? Ik nodig hierbij mijn vriendinnen (vrienden mogen ook) graag uit om een recept wat zij vaak maken, met mij te delen. Deze week alvast een voorproefje.
Maaltijd 29 - zondag 18 augustus 2013
Het is even wat werk maar dan heb je ook wat!Marinade: olie, chilisaus en ketjap manis (aan de kook brengen), toevoegen: bruine suiker en zout (laten oplossen) dan toevoegen: kerrie dwaja (of een mix van gemberpoeder, komijn, kurkuma, koriander, piment), geperste knoflook (of knoflookpoeder). Van het vuur en goed doorroeren. Laten afkoelen en gedeelte bewaren. Dit aan de kook brengen en appelstroop toevoegen, ook laten afkoelen. Spareribs als het kan 24 uur marineren (af en toe omdraaien). Volgende dag met de holle kant naar beneden op 120 C in de oven (1 uur). Hierna op de BBQ; ca. 30 min. en weer met de holle kant naar beneden, pas op het laatst omdraaien (dus op het vleesgedeelte). Om de zoveel tijd afstrijken met gedeelte marina met appelstroop.
Om je 'sticky' vingers bij af te likken!
En een zondags toetje, dankzij Foodelicious! (oooo)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten