maandag 12 augustus 2013

Augustus; doordeweeks

Toegevoegd op 18 augustus: maaltijden 25 t/m 28

17 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
I love Foodelicious aan de Mariniersweg te Rotterdam, ik kan er niet wegblijven! Ik grossier in hun balsamico's (de echte), olijfolie uit Spanje en Italië, de BBQ sauzen en marinades van Stonewall Kitchen (van hun Habanero Mango Aioli sla je achter over), champagne en truffelchocolade, de tortas de aceites uit Sevilla etc. etc. Ik heb zelfs m'n complete servies daar gehaald. Het is bovendien een dankbare zaak om leuke cadeautjes te scoren; ik geloof dat ik binnen mijn vriendenclub bijna iedereen wel voorzien heb van een etagere met chocolade. Deze week heb ik Purée Tomates Séchées au Soleil (of te wel tomatenpuree met zongedroogde tomaten) in een aantal maaltijden verwerkt (ook heerlijk als dipper), want dit is niet een doorsnee blikje tomatenpuree! 
Zie maaltijden 23, 25 en 27.

Maaltijd 28 - zaterdag 17 augustus 2013

Heerlijk op de BBQ een rib-eye (Limousin - biologisch) met alleen wat olijfolie en peper. Groenten zoals: venkel, trio van paprika, courgette; ook met wat olijfolie. Dressing voor bij de groenten: Griekse yoghurt met groene pesto (ook van Foodelicious) 

Tip: laat de rib-eye goed op kamertemperatuur komen en na het roosteren een paar minuten rusten.

Dit was een 'laten we ons zelf verwennen' zaterdag.



Maaltijd 27 - vrijdag 16 augustus 2013

Men neme 2 bodempizza's in de bonusaanbieding en je kleedt het aan met wat je lekker vindt. In dit geval: tomaat (restje), gele paprika (restje), rode ui (ik had er nog 1), geraspte oude kaas (restje), parmezaan (restje), buffelmozzarella en parmaham. En niet te vergeten de Purée Tomates Séchées au Soleil. Het geheel afgetopt met een pluk rucola (beetje olijfolie); dit natuurlijk na het bakken.

Een prima vrijdagavond TV dinner! 




Maaltijd 26 - donderdag 15 augustus 2013

Jan Willem at een hapje buiten de deur. En ik genoot van een kliekje, zo lekker als je het een dag later opbakt!





Maaltijd 25 - woensdag 14 augustus 2013

Je kunt er ineens zo'n trek in hebben. Een zomers stamppotje (dat heet zo want we eten een stamppot in de zomer). Dit keer met sperzieboontjes, paprika (even kort gebakken), en cherrytomaatjes met Italiaanse gehaktballetjes (dat noemen we zo gezien de basilicumblaadjes, ik heb er nog een paar van m'n verlepte plantje kunnen plukken) en een flinke eetlepel Purée Tomates Séchées au Soleil (echt je kan het geen tomatenpuree noemen), paneermeel en ei. En niet te vergeten een kuiltje jus!




13 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
Ik heb een geweldig verjaardagscadeau gekregen van mijn vriendinnen. Al vanaf dat ik getrouwd ben in De Beukenhof te Oegstgeest, ben ik aan het piepen dat ik daar voor mijn verjaardag een vriendinnenlunch wil houden. Na 'jaren' besloten de vriendinnen dat het maar eens klaar moest zijn met dat piepen en hebben mij dus getrakteerd op een lunch. Nu ja lunch, zeg maar mini diner. Het was gezellig, bijzonder lekker gegeten, in een sfeervolle omgeving. Nog bedankt meiden! En onze foto hangt.

Maaltijd 24 - dinsdag 13 augustus 2013 

Hahaha, ja wat wil je na zo'n lunch! 
De Beukenhof Restaurant en Suite Hotel te Oegstgeest
Ons hoofdgerecht bij de lunch

12 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
Voor deze week is het thema; 'doordeweeks' want laten we wel zijn, ik kan overal wel een thema aan hangen maar zoals verleden week bleek is het vrij lastig om dit consequent te volgen. En onder het thema 'doordeweeks' kan je eigenlijk ieder gerecht voegen.

Maaltijd 23 - maandag 12 augustus 2013

Italiaanse bol met kaasfondue en sundried tomaten tapenade.
Echt makkelijker dan dit kan niet. Italiaanse bol uitholen (grote plukken). Het broodkruim wordt gebruikt om te dippen. Pakje kaasfondue opwarmen, de pan met teentje knoflook insmeren. Beetje nootmuskaat er door heen. In het broodje gieten en klodder tomatentapenade er op. Serveren met gemengde sla.






11 augustus 2013 - Rosanne Vooijs
Zo sneu, vriendin Joke heeft van de week een goede smak gemaakt in de badkamer. Dus vandaag heb ik bij Joke en Rob gekookt, want de hele week op patat en pizza leven is natuurlijk ook niets;-).

Maaltijd 22 - zondag 11 augustus 2013

Pittige kip met zoetzure komkommer en rijst
Kip marineren in 1 a 2 el sambal badjak en ketjap manis (geen zout gebruiken, ook niet bij het bakken). Daarnaast een zoetzuur gemaakt van chilisaus en witte wijnazijn. Champignons met rode peper gebakken en op het laatst bosui toegevoegd; dit heb ik gemengd met een restje runderjus uit de vriezer. De kip heb ik gebakken in olie.
Lekker en een echt doordeweekse snelle maaltijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten