woensdag 11 september 2013

September, herfstmaaltijden

Maaltijd 56 - zaterdag 14 september - Rosanne Vooijs

Uit logeren, heerlijk wandelen op de hei (dat hebben we maar uitgesteld tot zondag gezien het weer) en leerboeken mee. Niet hoeven koken maar dat werd toch anders. Uiteindelijk heb ik de ingrediënten verzonnen maar wel samen gekookt.

Biefstuk in dunne plakjes (tegen de draad) snijden, wat grof met peper en zoutmolen er over heen, in olie ca. 30 seconden roerbakken, uit de wok halen. Wat olie toevoegen en hierin uitje in halve ringen kort bakken, toevoegen, peultjes, grof gesneden paksoi en shiitake. Als laatste 2 knoflookteentjes uitpersen. Dan wat eetlepels oestersaus. Biefstuk er weer bij en kort roerbakken en serveren met rijs.

Lekker maar ik miste het pitje. Volgende keer een eetlepel sojasaus en rood pepertje er door.



Maaltijd 55 - vrijdag 13 september - Rosanne Vooijs

Vandaag was het weer een rommelige dag, ik probeer te focussen op mijn studiemateriaal maar word telkens afgeleid (nu ben ik vrij makkelijk afgeleid maar toch). Zo aan het eind van de dag moest ik dus nog verzinnen wat we zouden gaan eten. Gelukkig is het vrijdag!



Afbakpistolets doorsnijden (binnenkant licht grillen), 1 kant besmeren met flinke dot groene pesto, beleggen met toastend porc of casselerrib en plakjes buffelmozarella (mozarella goed laten uitlekken anders wordt het broodje zompig). Broodje rondom insmeren met beetje olijfolie. Op de grillplaat ca. 5 minuten bakken, goed platdrukken (of in een tosti-ijzer)

Een vrijdagavond TV dinner!





Maaltijd 54 - donderdag 12 september - Rosanne Vooijs

Hoe maak je een maaltijd rond een half zakje ijsbergsla? Makkelijk; met bruine bonen en een speklapje. Dan heb je bijna een soortement van Captains Dinner


Marinade speklapjes: sojasaus, hoisinsaus, rijstwijn, sesamolie, p/z, klein gesneden verse gember en knoflook. Speklapjes min. 1 uur marineren.
Wat ontbijtspek bakken, uit de pan halen. In bakvet ui fruiten, toevoegen en meebakken: groene/rode paprika, hierover ontbijtspek kruimelen. Toevoegen: bruine bonen (ik had per ongeluk ook een klein potje witte bonen in tomatensaus gekocht; hup erbij doen), wat ketchup, worcestershiresaus, aromat en heel veel tabasco. Ik had nog wat geraspte oude kaas in de koelkast, over de bonen strooien en even onder de grill. Bedje van ijsbergsla en hierop de bonenschotel.
Tip: je kunt de restant marinade ook een beetje inkoken en over speklapje doen. Lekker in combinatie met rijst en wokgroente.
ps. Dit is geen Captains Dinner

Maaltijd 53 - woensdag 11 september - Rosanne Vooijs

Eens even terugblikken. Ik zie dat ik de laatste tijd wel erg grossier in de luie maaltijden. Ik begon deze blog met als eerste onderwerp 'makkelijke maaltijden' maar het wordt nu wel erg makkelijk. Hmm, vanavond iets aan doen. Als testpanel heeft alleen Floris zitting maar hij wordt (let op: wordt), net zoals zijn vader is, een makkelijke en ook dankbare eter. 


Echt te makkelijk om te maken. Strikjespasta koken. Dressing maken van: zure room en Dyon mosterd, kip in blokjes p/z en dan bakken. Appel in schijfjes. Op bord: laagje ijsbergsla. Kip, appel en pasta mengen met de dressing. En wat walnoten er over strooien.

Het kind vond het een heerlijk zomers gerecht, maar blieft geen walnoten.
Jammer dat het buiten regent!








Maaltijd 52 - dinsdag 10 september - Rosanne Vooijs

Onderweg naar ons werk. We gaven een workshop Het Ondernemersplan voor startende ondernemers vanaf 18.30 uur in Amsterdam dus er zat niets anders op.... Een broodje in de auto eten. Alleen we waren om 16.00 uur al op weg en ik had nog geen trek. Dus dan maar net voor de workshop. 


Ik kon nog net een hap nemen en toen kwamen de eerste deelnemers binnen. De rest om 23.00 uur op de terugweg gegeten. Ondanks de kleffe kaas is dat dan lekker!



ps: sluikreclame





Maaltijd 51 - maandag 9 september - Rosanne Vooijs

Geen idee wat ik wil eten. Normaal gewapend met een boodschappenlijst, zelfs voor een paar dagen vooruit. Nu helemaal blanco. En wat doe je dan; ja ja, wat vriendin Sylvana graag doet, je grijpt een pakje en je neemt een zak voorgesneden groentemix!



Maakt niet uit wat voor pakje. Honig mix voor macaroni, groentemix en rundergehakt. Voilà Hollandse Macaroni, maar dat dan wel weer met geraspte parmezaan. 

Ietwat zoutig maar dat kon de mannen niks schelen.







Maaltijd 50 - zondag 8 september - Rosanne Vooijs

Ik eet wel eens vegetarisch maar niet bewust. Het is dan vaak iets met pasta of een maaltijdsalade waar dan geen vlees bij zit en soms wel vis (of is dat niet vegetarisch). In ieder geval, ik heb geen specifieke vegetarische recepten. Vanavond zou een vegetarisch vriendinnetje van het kind mee eten en net zoals maaltijd 44 ging dat op het laatst niet door. Op het menu had ik een Quiche verzonnen. En daar ben ik eigenlijk niet van; het is de combinatie van een deegsoort, met vaak geklutste eieren i.c.m. creme fraiche en dan het liefst een soort van drapperige groente wat ik gewoon niet lekker vind. Dus wat nu?



Stamppot met waterkers (stelen verwijderd), wat kookvocht, creme fraiche en seasoning. Kipfilet plat geslagen, gevuld met groene pesto en gewikkeld in de rauwe ham.
Veel beter!













Geen opmerkingen:

Een reactie posten