Maaltijd 49 - zaterdag 7 september 2013 - Rosanne Vooijs
Op het moment dat ik dit schrijf weet ik niet meer waar ik zo druk mee was maar in ieder geval herhaal ik een beproefd 'recept'. Van alle recepten tot nu toe heb ik hier de meeste vraag naar gehad!Zie voor het 'recept' (inderdaad tussen aanhalingstekens want het mag de naam recept niet hebben) maaltijd 23!
Maaltijd 48 - vrijdag 6 september 2013 - Rosanne Vooijs
Vrijdag - TV dinner avond.Wat zal ik er over zeggen. Gewoon lekker!
Maaltijd 47 - donderdag 5 september 2013 - Rosanne Vooijs
Vanavond weer saampjes met het kind. Jan Willem schuift later aan de dis. Floris heeft langzamerhand pittiger leren eten. Niet zo verwonderlijk, want als je bij mij de koelkast opentrekt vallen er diverse potten sambal uit, w.o.: sambal badjak (mee opgegroeid), oelek, Surinaamse sambal (niet gelabeld dus brandend heet), hottie saus, habanero en diverse curry's. Een week geleden kreeg ik van Floris een sms: hij was bij een vriend rösti aan het maken 'jij doet toch sambal bij de rösti?'. 'Ja, antwoordde ik. Floris: 'Ik dacht al, ik mis wat'.Kip, heel klein snijden. Marineren in: ketjap medja of manis en Surinaamse sambal. Ui fijnsnipperen. Kip bakken en toevoegen: sambal badjak. Serveren met: ijsbergsla, pitabroodjes en chilisaus.
Maaltijd 46 - woensdag 4 september 2013 - Rosanne Vooijs
Vandaag is het veel te warm om te koken en daarnaast heb ik wel behoefte aan een salade. Ik had nog haricovert over van maaltijd 44, een sinaasappel en komkommer heb ik altijd wel liggen, zoals ook de standaard ingrediënten (althans standaard voor mij): sojasaus en zoete chilisaus. Nou dan heb je al bijna een salade.Marinade maken van: chilisaus, sojasaus en sinaasappelsap. Kipfilet (in lengte gehalveerd) bestrijken. En grillen met wat roerbakolie. Keer de stukken regelmatig en bestrijk ze voor het keren steeds met de marinade. Haricovert beetgaar (in zout water) koken. Afspoelen en goed laten uitlekken. Salade dressing maken van: griekse yoghurt, wat sinaasappelsap en z/p. Komkommer halveren en in schuine stukken, mengen met de haricovert en saladedressing.
Het geheel aftoppen met tuinkers.
Snel, gezond, makkelijk en lekker.
(bron: Allerhande)
Maaltijd 45 - dinsdag 3 september 2013 - Rosanne Vooijs
Een inspiratiemoment. Ik laat mij vaak inspireren door met name recepten uit de Delicious Magazine en ook Allerhande. En dan bedoel ik ook inspireren. Ik lees het recept, wat ik niet aan ingrediënten standaard in huis heb koop ik niet en als het lastig verkrijgbare ingrediënten zijn dan vervang ik het door wat anders. En!! ik hou me niet aan de aangegeven maatvoering. Dus ik volg het recept wel maar niet echt. Niet altijd handig.
Biefstuk (in dunne plakjes) 15 min. marineren in ketjap manis, broccoli, broccolini, bimi blancheren en warm houden. Roerbak de biefstuk, hou apart, roerbak rode ui en paprika tot zacht, voeg in ringen gesneden rode peper toe, 2 x knoflook in dunne plakjes. Even mengen, toevoegen de biefstuk met flinke scheut oestersaus, 1 el sojasaus en wat ketjap plus 2,5 el water. Geen zout gebruiken!
Ik heb het geserveerd met rijst.
Lekker en gezond!
Delicious - september 2010
Maaltijd 44 - maandag 2 september 2013 - Rosanne Vooijs
Eigenlijk was dit voor gisteren bedoeld. Er zou een vegetarisch vriendinnetje van Floris mee eten maar de plannen werden gewijzigd. Geen probleem de groentebouillontablet werd vervangen door een vleesbouillontablet. Maar het vriendinnetje heeft wel wat gemist.
Vegetarische Tagliatelle met 'vleesbouillontablet'. Ui en knoflook fruiten afblussen met witte wijn, laten inkoken, toevoegen room en verkruimeld vleesbouillontablet, goed laten inkoken, op t laatst wat parmezaan erdoor dus je krijgt een dikke saus. Champignons bakken, toevoegen haricovert (ik hou niet van rauwe bonen anders dan m'n Italiaanse vriendin Monica) en wat zongedroogde tomaatjes. Pijnboompitten roosteren. Tagliatelle koken, wat vocht opvangen en door de tagliatelle. Witte wijnsaus door de tagliatelle, erboven op de groente, pijnboompitten, basilicum en eventueel parmezaan (laatste niet echt nodig want het zit door de saus). Erg lekker!!!
Dat heb je als je een taart bakt, geen zin meer om te koken dus even een snelle hap bij Eetcafé van Stralen aan de Oudedijk te Rotterdam. Zie je onze Minister Van Opstelten ook eens van dichtbij.Maaltijd 43 - zondag 1 september 2013 - Rosanne Vooijs
Sate laat zich niet charmant fotograferen.
Jan Willem had een runderstoof, met puree en krootjes. Het kind had geen zin om mee te gaan en heeft voor zichzelf vissticks en röstirondjes gebakken; ook lekker!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten