Maaltijd 70 - zaterdag 28 september 2013 - Rosanne Vooijs
Einde van de week, wat moet echt op: ik heb nog geraspte oude kaas, stuk brie en zakje wortels. De geraspte kaas en wortels kunnen nog wel even, de wortels kan ik desnoods in between op knagen.Voor 2 personen: 2 witlof en halve rode paprika in reepjes snijden. Dressing maken van: witte wijnazijn, mosterd, honing, p/z en olijfolie. 4 eieren klutsen p/z. 1 el olijfolie verhitten, ei erin, brie in stukjes er over verdelen, deksel er op en onderkant licht bruin laten worden. Dubbelklappen en serveren met witlofsalade en gebakken aardappeltjes.
bron: Allerhande
Makkelijk en lekker, een echte herhaalrecept en onbewust ook nog eens een veggie maaltijd.
Maaltijd 69 - vrijdag 27 september 2013 - Rosanne Vooijs
Vrijdag is bij ons TV dinner avond maar nu wel aan tafel want het kind was ook thuis. Ik had nog een restje groene pesto en in de vriezer wat verdwaalde pitabroodjes. Dit is een recept uit de Allerhande wat ik al een tijdje heb en wat makkelijk aan te passen is op wat je in huis hebt. In het recept staat bijvoorbeeld yoghurtdressing; ik gebruik dan Griekse yoghurt en breng dit op smaak met geperste knoflook (voorzichtig) en p/z.Hamburgers gemaakt van rundergehakt (per pita reken ik op ca. 50 gr. rundergehakt) met paar el groene pesto (of zoals bij mij tot het potje op is). Hamburgers plat slaan en tot gebruik in de koelkast bewaren (min. 30 minuten). Sjalot of ui in ringen. Pita in toaster roosteren, geheel doorsnijden en snijvlakken licht insmeren met yoghurtdressing, slablaadjes (lollo rosso o.i.d.) en plakjes komkommer erover verdelen. Hamburgers bakken en ui/sjalot meebakken. Op het broodje: hamburger, klodder yoghurtdressing en wat reepjes zongedroogde tomaat.
Echt lekker!
Maaltijd 68 - donderdag 26 september 2013 - Rosanne Vooijs
Echt een overgangsrecept van de zomer naar de herfst; stoven en paddenstoelen. Floris had al fijn een burger king naar binnen gewerkt dus maar gewacht tot er een hongergevoel ontstond, nou ja honger; trek! Om 20.00 uur aan tafel en voor Jan Willem was het 22.00 uur, maar dat mag de trek niet drukken.Ik haal altijd vel van de kip af (voor de hondjes, gekookt). In beetje olie spekblokjes beetje uitbakken. Uit de pan halen. Kippenbouten p/z in bakvet aanbraden. Kip uit pan nemen. In bakvet ui, champignons en 2 fijngesnipperde teentjes knoflook bakken. Spek en kip weer in pan doen, 200 ml Marsala toevoegen, als het kookt 100 ml kippenbouillon toevoegen. Geheel ca. 1 uur laten stoven. Gemengde paddenstoelen in grove stukken snijden en in wat olie met gesnipperde knoflook bakken (p/z).
Geserveerd met puree.
Bron: Allerhande
Maaltijd 67 - woensdag 25 september 2013 - Rosanne Vooijs
De maaltijd van gisteren moet natuurlijk ernstig gecorrigeerd worden. Dit wordt dan uiteraard groenten roerbakken.Hamlappen in blokjes, p/z. Wokolie of gewone olie verhitten, vlees paar minuten bakken. Toevoegen; rode parika, paksoi. Even bakken dan paar el wok saus -ketjap-sesam. Als laatste taugé toevoegen.
Serveren met rijs.
Ik voel dat er enigszins weer balans is.
Maaltijd 66 - dinsdag 24 september 2013 - Rosanne Vooijs
Er zijn geen verontschuldigingen voor; ook niet dat wij 's avonds een workshop gaven en ik niet weer broodjes wilde meenemen. Echt geen excuses te verzinnen!Tsja....
Maaltijd 65 - maandag 23 september 2013 - Rosanne Vooijs
De voorbereiding (het roosteren van de tomaten) gedaan op zaterdag, de soep was bedoeld voor zondag en we hebben het gegeten op maandag. De smaken kwamen in ieder geval goed door.2 kg tomaten halveren, snijkant naar boven in bakblik, rode ui in parten er over, flinke hand knoflooktenen (ongepeld) er over, paar el olijfolie, Italiaanse kruiden en zeezout. Op 200 C ca. 1 uur in de oven. Hierna schil van de knoflook verwijderen. Geheel met groentebouillon (ca. 1/2 l) en halve ciabatta in stukken 10 minuten zachtjes koken. Geheel pureren tot gladde soep, hierna scheut rode wijnazijn er door roeren. Serveren met ciabatta (andere helft): insmeren met olijfolie en geperste knoflook, zeezout en onder de grill. Tomaten in kleine blokjes, aanmaken met Italiaanse kruiden, olijfolie, balsamico.
Door de stukken ciabatta mee te koken en te pureren wordt de soep heerlijk romig.
bron: Jamie Oliver
Maaltijd 64 - zondag 22 september 2013 - Rosanne Vooijs
Een geweldig sfeervol en lekkere 25 jarig huwelijkslunch bij Galerie des Beaux Arts in Heeze. In een volledig met antiquiteiten, maar ook hedendaagse kunst, ingerichte monumentale villa krijg je een rondleiding en uitleg over antiek en kunst vanaf de 14e eeuw tot hedendaags (overigens vrijwel alles is ook te koop). Hierna getoast met champagne en amuses in een fraai aangelegde tuin, met heel bijzonder, glazen vloerplaten waar je een groep kooikarpers kan zien zwemmen. Wat hebben we gegeten...Voorgerecht: zacht gegaarde zalmfilet
Hoofdgerecht: kalfslende in rode wijnsaus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten