Maaltijd 77 - zaterdag 5 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Lunchen bij Guiliano Rotterdam, de lekkerste Italiaanse broodjeszaak van Rotterdam. Een ware traktatie en zo moeilijk kiezen tussen al dat lekkers. Het zaakje zit midden op de Meent en zaterdags altijd loeidruk. Jan Willem en ik besluiten, na een bezoek aan het Kookpunt, daar te lunchen. Bij aankomst zitten vrienden Joke en Rob op het terras want het was superweer. Geweldig kunnen we aanschuiven. Het was weer een lekkere en bovendien zeer gezellige lunch. Ik ga voor de Carne crudo en Jan Willem heel trouw gaat voor de open sandwich Bistecca met truffelmayonaise.Na zo'n copieuze lunch besloten we de sfeer voort te zetten en samen met Joke en Rob thuis verder te borrelen onder het genot van wat gezellige snacks.
Maaltijd 76 - vrijdag 4 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Lekker, niet koken! Althans dat was mijn plan. Hubbie golfen en het kind zou ook niet thuis zijn. Maar ja plannen kunnen veranderen. Het kind belde laat in de middag of hij thuis kon eten. Haha ja het bewind zit er goed in:-). Dus hup weer een makkelijke maaltijd want het is tenslotte vrijdag TV dinner avond.Super naansandwich; kipfilet insmeren met kerrie, p/z, in dunne plakjes en bakken in beetje boter. Kip uit pan nemen en ontbijtspek in bakvet krokant bakken. Naanbrood in oven of toaster verwarmen en overlangs halveren.
Afmaken: knoflooksaus of yoghurt met knoflook op helften smeren, beleggen met rucolamelange, tomaat, ontbijtspek en kipfilet.
Maaltijd 75 - donderdag 3 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Dit is een doordeweekse dag dat de agenda's van de huisgenoten niet overeen komen, de jongste bediende heeft autorijles en de oudste...Meestal wordt het dan soep of iets wat weer makkelijk op te warmen is.30 gr boter smelten en 2 fijngesneden sjalotjes ca. 5 min. bakken. 400 gr champignons heel fijn snijden (blender) en op hoog vuur ca. 5 min. meebakken. 150 gr. champignons in plakjes apart bakken en later door soep mengen. 1 tl fijngesneden tijm (ik gebruik gewoon gedroogde tijm en strooi flink) en 7 dl kippenbouillon (tablet) toevoegen en soep ca. 15 min. laten koeken. Soep pureren en eventueel zeven (met mijn ahum Kitchenaid blender hoef ik niet te zeven).
Afmaken: 2 dl slagroom, plakjes champignons, p/z, goed doorwarmen.Serveren: met toef tuinkers of andere kiemgroenten
Maaltijd 74 - woensdag 2 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Ik vraag wel eens beleefd aan mijn huisgenoten wat zij willen eten. De een roept altijd: lasagne!! en de ander rijst, prei en een tartaartje, schijnbaar of blijkbaar reikt de fantasie niet verder. En zoals al eerder vermeld; ik ben geen fan van tartaartjes en lasagne?; beter dat we dat af en toe eten. Dus rust op mij de 'zware taak' om afwisselende maaltijden op tafel te zetten:-)....Oven verwarmen op 180 C. Op bakpapier 6 vellen bladerdeeg, overlappend en goed aandrukken (beetje water gebruiken). In wok gesnipperde ui en 1/2 rode peper roerbakken, toevoegen shoarma paar minuten meebakken en dan toevoegen in reepjes gesneden witte kool. Bladerdeeg eerst circa 10 minuten voorbakken (anders wordt bodem niet goed gaar).
Shoarmavulling op bladerdeeg plaatsen, randen vrijhouden; de eerste 15 minuten afdekken met aluminiumfolie. Serveren met een topping van ijsbergsla met tuinkruiden.
Extra: tomatensalsa, knoflooksaus, Surinaamse sambal.
Dit recept hoort ook thuis op de lijst kinderfavorieten.
Maaltijd 73 - dinsdag 1 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
'Verzin je dit recept nu omdat je een zakje geraspte oude kaas over hebt'?, vroeg Floris. Hij doelde hiermee op de aardappelgratin. 'Nee dit verzin ik niet, gratin is een bekend en oud recept', antwoordde ik. 'Ok, maar hoe kom je door een zakje oude kaas op het idee om gratin te maken'? Afijn dit werd een verwarrende ronde tafel gesprek.Oven verwarmen op 200 C. Ovenschaal klein beetje invetten. Laagje dun gesneden aardappel p/z en wat fijngesnipperde knoflook, weer een laagje aardappel p/z en wat fijngesnipperde knoflook. Dit herhaal je tot de aardappels op zijn. Beker room (of melk en room) er over heen gieten en geraspte kaas er over strooien.
Aluminiumfolie er over en 1 uur in de oven, na een half uur de folie verwijderen.
Varkenshaas p/z en bestrooien met beetje bloem. Ik bak het rosé, laat het even rusten, snij het in plakken en haal het voor aantal seconden door de hete bakjus.
Geserveerd met bloemkool.
Maaltijd 72 - maandag 30 september 2013 - Rosanne Vooijs
Geïnspireerd door een recept uit Foodies gebaseerd op pasta en doperwten en daar hield gelijk de inspiratie op. In het recept staat kookvocht mengen met room en hier de doperwten in koken; dit lijkt mij bijzonder flauw dus aangepast naar eigen smaak.Dit heb ik van Monica, een lange lange tijd geleden. In pannetje; ui gesnipperd zachtjes fruiten met schijfjes knoflook, afblussen met flinke scheut witte wijn, 1/2 bouillonblokje erdoor kruimelen, zwarte verse peper, dan een bekertje room toevoegen. Geheel op zacht vuur laten inkoken (ca. 30 minuten of langer). Ik roer er dan meestal ook nog geraspte parmezaan door (wordt de saus nog iets dikker van).
Penne rigate of orchiette koken, afgieten en mengen met verwarmde doperwten. Klein beetje kookvocht gebruiken en samen met room mengen door pasta/doperwten.
Serveren met gemengde sla; ik had nog wat dressing over van maaltijd 70.
Easy peasy!
Maaltijd 71 - zondag 29 september 2013 - Rosanne Vooijs
Hiep hiep hoera 2 jaar alweer. Vrienden Anneloes en Erik hebben voor zoontjelief een pretfeest met hopen cadeaus georganiseerd en daarbij werden de volwassenen niet vergeten. Er waren heerlijke happen zoals een quiche Lorraine, avocado/garnalen mix, groenten met dip. Bij wijze van een bos bloemen voor de gastvrouw heb ik Indische spicy ketjapballetjes meegenomen:-).Ondanks alle drukte had Anneloes nog een heerlijk gevulde groentesoep voor ons gemaakt. Lief.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten