Maaltijd 92 - zondag 20 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Soms laat ik me verleiden door koken uit een zakje. Heerlijk al die toevoegingen waar je zelf niet over hoeft na te denken.
Zakje boemboe rendang (en ik durf het bijna niet te zeggen met: kip). Mijn Indische voorouders draaien zich om....Geserveerd met gestoofde wortels, laatste paar minuten wat gembersiroop toevoegen, rijst en zoetzure komkommer.
Maaltijd 91 - zaterdag 19 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
De tosti was eigenlijk voor afgelopen donderdag omdat ik wel had verwacht dat ik dan absoluut geen zin meer zou hebben om te koken. Nu 2 dagen later heb ik geen zin in de tosties maar ja, in het kader van
Tartaar aangemaakt met vooral veel tabasco, worcestershire sauce, maggie, plak cheddar cheese en bosui in ringetjes er over gestrooid.
Natuurlijk wel een salade erbij geserveerd.
Hoppa
Maaltijd 90 - vrijdag 18 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Heerlijk uit eten bij mijn favoriete restaurant Huson in het Scheepvaartkwartier van Rotterdam, een gezellige afsluiting van de week!Maaltijd 89 - donderdag 17 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Een file van 17 km, 2 workshops, een file terug en hiep hiep hoera voor vriendin Joke. Zie hier het resultaat.
Maaltijd 88 - woensdag 16 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Op Facebook kwam een foto van Naaicafe Caroline Vogel voorbij; daar stond een bruine bonensoep met runderworst op het menu. Daar had ik nu echt trek in......dus het werd witte bonensoep met pistou.Het recept is met gedroogde witte en flageoletbonen. Ik hou het simpel en neem ca. 425 g uitgelekte witte bonen.
Snipper en fruit een ui in wat olie, meng het door de uitgelekte bonen en pureer de helft. Bij de gepureerde helft 1,2 l hete groentebouillon schenken en hierbij voegen: 2 grof gesneden (of een flink stuk winterpeen) wortel, 225 g fijngesneden savooikool (kon ik niet vinden dus dat werd een zakje chinese kool), 225 g grof gehakte aardappel (vastkokend), 225 g gehakte sperziebonen en naar smaak p/z en voeg restant witte bonen toe. Zachtjes stoven tot groenten geheel gaar zijn.
Pistou: bosje basilicum, 2 teentjes knoflook, paar el geraspte parmezaan, wat el olijfolie en pureren. Helft door de soep en andere helft om wat op de soep te scheppen.
Dit is een soep die vaker het menu gaat halen!
bron: Soepbijbel
Maaltijd 87 - dinsdag 15 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Even de diepvries plunderen. Ik vond nog 3 kipfilets met een krokant jasje van cornflakes en rösti. Wat sla erbij en we kunnen voor vandaag weer even vooruit.Kip platgeslagen p/z en een krokant jasje van cornflakes (allemaal alvast door de slager gedaan:-), rösti eerst bruin gebakken, dan toevoegen gedroogde chilipeper, kerriepoeder, aromat en op het laatst ook nog flinke el sambal badjak meebakken. Geserveerd met little gem met een dressing van knoflookmayo en witte wijnazijn.
Lekker hoor!
Maaltijd 86 - maandag 14 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Budgetmaaltijd - Aardappeltortilla. Altijd knoeien met het omdraaien, maar het kan ook simpel: of in een pan of in een springvorm op 175 C en ca. 25 minuten in de oven. Ik had nog spinazie over van maaltijd 84 dus dat kon mooi op.
In wok knoflook en spinazie roerbakken, p/z. In zeef laten uitlekken. In olijfolie 1 ui in halve ringen en 1 zak BBQ minikrieltjes bakken, chorizoworst toevoegen, even meebakken. Uitgelekte spinazie toevoegen. 6 eieren loskloppen met wat water en p/z. Voeg eimengsel toe, laat onderkant stollen en zet in de oven. Geserveerd met cherrytomaatjes en wat restant dressing van maaltijd 84.
Deze maaltijd is voor 4 personen en kost € 1,61 per persoon (tenzij je een puber in huis hebt en een man die veel eet).Ging schoon op!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten