Maaltijd 85 - zondag 13 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Dit recept heb ik van mijn moeder. Mijn moeder heeft haar jongste jaren doorgebracht in Indonesië, Bandung en je zou zeggen dat ik jullie dan zou overspoelen met Indische gerechten, echter ik heb wel haar receptenboekje en ook die van mijn oma, maar ik kook zelf zelden tropisch. Onderstaande maaltijd is niet Indisch ondanks de Sambal Badjak:-)Mijn moeders spicy macaroni!
Maaltijd 84 - zaterdag 12 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Jan Willem zeilen, Floris werken en gaat waarschijnlijk wel iets doen op een zaterdagavond. Helemaal voor mezelf alleen een heerlijke maaltijdsalade maken. Althans dat dacht ik! Om 19.00 uur werd ik gebeld door Floris; mag ik mee eten? Zucht, eerlijk zullen we alles delen behalve de geitenkaas want dat vindt hij niet lekker. Gelukkig!!Dit is een kleine variant op het recept van Maaltijd 62.
Zo lekker!
.
Maaltijd 83 - vrijdag 11 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Oh wat lekker, iedereen weg, niet koken en geen zin in een hap buiten de deur of afhalen.Bij de Groene Passage in Rotterdam haal ik altijd wat diverse ingrediënten voor een eigen mix van muesli en daarnaast kokosschaafsel en wat noten. Extra: lecitherinekorrels en een scheutje Ahornsiroop.
Jammer is wel dat ik om 22.00 uur s avonds lekkere trek krijg.
Maaltijd 82 - donderdag 10 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
De oudste bediende is uithuizig dus dit wordt een verwenmaaltijd voor Floris en mij.Voor 2 personen: Pasta koken, afgieten en 10 ml olijfolie door de pasta. Biefstuk (aan 1 stuk) p/z op hoog vuur in boter/olie 1 a 2 min. aan elke kant bakken. Uit pan halen en in aluminiumfolie apart zetten. 1/2 ui in dunne ringen 4-5 min. zachtjes bakken, toevoegen 1/2 el uitgelekte groene peperkorrels, 1 teen fijngesneden knoflook, 100 g champignons in plakjes en 100 ml droge witte wijn toevoegen en ca. 3 min. zachtjes koken. Toevoegen 1 tl dyonmosterd, 60 ml runderbouillon en 60 ml slagroom en royaal p/z. Saus nog 2 min. zachtjes koken. Saus door de pasta mengen. Biefstuk in dunne plakjes snijden en toevoegen (losjes mengen door) aan de pasta. Direct serveren anders gaart de biefstuk verder door.
Bron: Delicious (oktober 2008)
Maaltijd 81 - woensdag 9 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Tijd voor vegetarisch. En wat beter dan een welbekende hartverwarmende Italiaanse ovenschotel. Ik ben geen liefhebber van aubergine dus dit wordt een variant met courgette. Het recept is voor 4 - 6 personen dus ik had gehoopt wat over te houden voor Jan Willem voor donderdag, maar helaas het was te lekker dus met z'n drietjes ging het schoon op.Oven voorverwarmen op 200 C. 2 tenen knoflook, in dunne plakjes 5 min. bakken in 6 el olijfolie. Toevoegen 2 blikken tomaatblokjes a 400 g en 10 basilicumblaadjes, op smaak brengen met p/z. Ca. 20 - 30 min. zachtjes koken. 100 g bloem in kom, maak in het midden een kuiltje en schenk 4 losgeklopte eieren erin, voeg nootmuskaat, p/z toe en klop alles tot een dik beslag. Verhit een beetje olie in een pan, wentel de plakken courgette door het beslag en bak ze in delen in 3 - 4 min. aan elke kant goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel een laag courgetteplakken over de bodem van een ovenschaal en schep er wat tomatensaus op met daarover een laag mozarella (of taleggiokaas in blokjes) en geraspte parmezaan. Herhaal deze lagen en eindig met de rest van de tomatensaus en parmezaan. Bak het gerecht 30 min. in de oven. Laat een beetje afkoelen voor je het gerecht in de stukken snijdt.
Het is een bijzonder makkelijk recept maar door de courgette eerst te bakken in een beslag kost het wat meer tijd.
Bron: Delicious (oktober 2009)
Maaltijd 80 - dinsdag 8 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Floryan Ondernemerssupport geeft vanavond een workshop Financieel Plan voor Stadsdeel Noord te Amsterdam aan startende ondernemers, derhalve geen tijd om te koken. Voor Floris heb ik sperzieboontjes, een tartaartje en röstierondjes gehaald. Hij mag zelf koken dus laten we simpel beginnen. En gezien mijn ervaring met Mac Donalds de vorige keer, ga ik nu op veilig.Maaltijd 79 - maandag 7 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Het kind had rijles van 18.00 tot 20.00 uur. Dat is dus vroeg eten, niet handig of laat eten, geen zin meer om te koken. Dus wordt het een oud, vertrouwd en beproefd recept. Is makkelijk, snel, van te voren te maken en nog belangrijker; een favorietje van ons allen.Zie voor het recept Maaltijd 33
Maaltijd 78 - zondag 6 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Helemaal happy, gisteren bij het Kookpunt 2 nieuwe braad/stoofpannen gekocht, een Creuset voor het grote werk en een Demeyere. Wat een geweldige pan is een Demeyere! Ik was ook wel toe aan nieuwe pannen, mijn vorige braadpannen waren zo'n 25 jaar oud, er zat geen laagje meer op. Dus dat wordt bakken en braden.
Dikke rib op kamertemperatuur, peper/zeezout. In pan boter/olie bruin laten worden. Vlees op hoog vuur dicht schroeien (mooi donkerbruin). Vlees uit pan halen en vuur temperen. In braadvet 1 a 2 el tomatenpuree bakken, laurierblad 2 a 3 toevoegen, afblussen met witte wijn, flink heet water erbij en geheel op temperatuur brengen, vlees toevoegen en op laagste stand stoven. Na ca. 2 uur gehalveerde tomaten toevoegen (ook even proeven of er p/z bij moet) en rustig verder laten stoven.
Geserveerd met stamppot rode biet (biet raspen, witte wijn er over, p/z, geraspte nootmuskaat, wat suiker, mengen en in vergiet een ruime tijd laten uitlekken met een gesnipperde ui erbij). Aardappels koken, pureren, mengen met rode biet, ui en uitgebakken spekblokjes en of wat kookvocht of roomboter, hierna nog eventueel wat op smaak brengen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten