Maaltijd 106 - zondag 3 november 2013 - Rosanne Vooijs
Dit wordt weer een makkelijke maaltijd:-). Ik had nog een restje chili over, niet genoeg voor 4 personen maar wel, jammer joh, genoeg voor 2. Dus Floris en Hanno heb ik een kipschnitzel met een krokant laagje van cornflakes, sperziebonen en rösti voorgezet (zij moesten toch vroeg weg voor een rockconcert "Alter Bridge" in Amsterdam. Dus JW en ik konden heerlijk genieten van de laatste hap chili en een flink stuk lemon freeze.Maaltijd 105 - zaterdag 2 november 2013 - Rosanne Vooijs
Op verzoek, ik ontkom er niet meer aan, de druk wordt te hoog en precies na 1 jaar, in gezelschap van de verzoekers vrienden Yolinde, Eric, de jongste bediende Floris en vriend Hanno en man Jan Willem.
Chili con carne volgens receptuur van mijn moeder. Geserveerd met homemade knoflookboter en stokbrood.Maaltijd 104 - vrijdag 1 november 2013 - Rosanne Vooijs
Ik verheug me altijd op vrijdagavond - tv dinner avond. Ik ben een echte broodeter en de vrijdagavond geeft mij een excuus om een maaltijd op tafel te zetten waar brood of het hoofdingrediënt is of een smaakvolle bijrol vervult. En de mannen thuis vinden de pittige burger ook zeer lekker:
Een tartaartje bestrooien met paprikapoeder en in grillpan met beetje olie roosteren. Ciabattini insmeren met beetje sambal badjak. Beleggen met hollandse sla, komkommer, tartaar, kaas en bosuitje in ringen. Serveren met restant hollandse sla.
Maaltijd 103 - donderdag 31 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Voor vanavond staat er een rucolastamppot op het menu, op smaak gebracht met geraspte parmezaan en gepofte knoflook. Ook een snelle en makkelijke maaltijd.Verwarm de oven voor op 180 C. Snij kapje van een bol knoflook, leg de bol op een stuk aluminiumfolie en schenk er scheutje olie over, pak de bol in. Pof de knoflook in de oven in ca. 30 min. zacht.
Snij een kruisje in de onderkant van cherrytomaatjes en leg de cherry's in een ovenschaal, bak de laatste 10 min. mee met de knoflook. Kook en pureer de aardappels, breng wat melk aan de kook en roer door de puree (ik doe er ook nog wat roomboter door), pers de gepofte knoflook en voeg samen met geraspte parmezaanse kaas (ca. 75 gr) aan de puree, breng op smaak met peper (en evt. zout), voeg de rucola toe.
Geserveerd met de cherry's en braadworst (baktijd ca. 10 min.).
Bron: 24 Kitchen
Maaltijd 102 - woensdag 30 oktober 2013 - Rosanne Vooijs
Pasta pesto staat in een handomdraai op tafel. Een tip: vang wat kookvocht van de pasta op en kruimel er een klein stukje kippenbouillontablet door. Dit zorgt er voor dat het geheel wat smeuïger is (olijfolie erdoor heen maakt het zo vet).
Kipfilet p/z in repen snijden, in klein beetje olie bakken. Tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing koken, wat vocht opvangen, klein stukje kippenbouillontablet er door kruimelen (niet te veel want pesto is ook zout). Naar behoefte wat el pesto (van goede kwaliteit), el kookvocht en de kipfilet door de pasta mengen. Serveren met basilicum en geschaafde parmezaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten