Maaltijd 162 - zondag 29 december 2013 - Rosanne Vooijs
Morgen is Jan Willem jarig en heb ik een verrassingsfeestje voor hem georganiseerd. Maar hoe ga ik 30 sateetjes marineren zonder dat hij het door heeft? Afijn heb hem voor een paar boodschappen naar de supermarkt gestuurd. Gauw gauw marinade maken en saté verstoppen achter een rij potjes in de koelkast. Moet ik ze morgen nog wel rijgen, zou het opvallen 30 sateetjes voor 2 personen?Zo geen zin meer om nog iets te koken.
Marinade voor de saté: zie maaltijd 93
Maaltijd 161 - zaterdag 28 december 2013 - Rosanne Vooijs
Bah, er was per ongeluk een pot currysaus gekocht in plaats van currypasta. Je probeert er wat van te maken maar bah. Jan Willem heeft het braaf opgegeten, het is mij niet gelukt.
Maaltijd 160 - vrijdag 27 december 2013 - Rosanne Vooijs
Sorry maar ben echt kerst- en eetmoe. Was gisteren vergeten te melden dat ik voor het feestje van Monica una salsa de queso y ajo (of te wel kaas-knoflookdip) had gemaakt. Een lekkere dip die ik nog wel eens zal maken en dan zal ik het recept met foto op FB plaatsen.Maar voor vanavond kan ik me gelukkig verschuilen achter vrijdagavond TV dinner avond.
Maaltijd 159 - donderdag 26 december 2013 - Rosanne Vooijs
Te erg. Mijn vriendin Monica jarig (hiep hiep hoera 50 jaar ssshhhtt) en ik heb geen een foto.Er stonden zulke lekkere happen en als hoofd hadden we een Honey glazed ham.
Maaltijd 158 - woensdag 25 december 2013 - Rosanne Vooijs
Kerstlunch
Hapjes:
- Lente-ui pesto dip met kwarteleitjes
- Gekarameliseerde nootjes met rozemarijn en geraspte sinaasappel
Amues:
- Rijstpapiervelletjes met tonijn, komkommer, rode peper, lente-ui, munt en Thaise vissaus
- Scampi met peterselie-/knoflookdressing
- Pompoencappuccino
Hoofdgerecht:
- Zalmconfit
Bijgerecht:
- Tagliatelle met rucola, gegrilde groene asperges, rode peper, citroen en parmezaan
Nagerecht:
- Lemon Milano
Zie voor de recepten mijn FB 365 maaltijden (geplaatst op 13 december)
Maaltijd 157 - dinsdag 24 december 2013 - Rosanne Vooijs
Ik was vandaag flink bezig geweest met de voorbereidingen voor de kerstlunch. Niet alles ging vlekkeloos. Heerlijk zijn de gekarameliseerde nootjes met sinaasappel en rozemarijn en in een handomdraai klaar zonder aangebrande pan (I love mijn nieuwe Creuset). Daarna gingen de voorbereidingen al wat minder: de peterselie-/knoflookdressing wilde niet ietsje meer binden (het is geen mayonaise maar hoort ook niet zo vloeibaar als water te zijn). De lente-ui pesto voor bij de kwarteleitjes echt te zout (maar ik had een tip gekregen van een kok; voor koude sauzen er gewoon even een rauwe ui bij doen en het werkte!!!). Deze dip ga ik vaker maken, zo lekker al zeg ik het zelf. De pompoensoep voor de pompoencappuccino heb ik 2 x moeten maken (had ik maar niet de Thaise currypasta moeten gebruiken). Dus aan het eind van de middag had ik het wel een beetje gehad en wat doe je dan?
Met Jan Willem, zwager Hans, het kind, de buurtjes Rob en Joke naar Huson voor een gezellige kerstavond. Op 1 na (altijd een beetje dwars) kozen we voor het Bib Gourmand menu (€ 35,-- per persoon)
Als voorgerecht had ik de Tartaar van tonijn met mosselen, kerrie en koolsalade en als hoofdgerecht een roodgebakken sukade met gegrilde aardappel, boterbonen en Hollandaise saus.
Maaltijd 156 - Maandag 23 december 2013 - Rosanne Vooijs
Iedereen de deur uit, stilte voor de storm en ik bereid me mentaal voor op al het eten wat ik ga maken voor de kerstlunch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten